Algemene Taxatie-Tips

Als je een auto hebt en deze wilt verkopen, kun je hem te koop aanbieden op een site voor tweedehands auto's. Zeker voor de leek is het een goed idee informatie in te winnen over de waarde, om te vermijden dat je (veel) te weinig vraagt voor je wagen. Via internet kun je informatie inwinnen over wat deze waarde is.


Via een bedrijf

Vaak hebben dit soort bedrijven een gratis online taxatie met een indicatie-waarde. Je kunt ook een afspraak kunt maken voor een gratis en vrijblijvende gedetailleerde taxatie bij een vestiging bij jou in de buurt. Er zijn ook bedrijven die na taxatie de auto van je willen overnemen. Als de het bod je bevalt, kun je kiezen voor direkte verkoop, je hebt dan verder geen rompslomp; het hele papierwerk wordt allemaal voor je geregeld. En zo niet, heb je geen verplichting tot verkoop en kun je altijd nog zelf aan de slag gaan, maar je weet dan tenminste wat je er voor kan krijgen.Zelf verkopen

Uiteraard verhoog je de waarde nog iets als je de auto op een verkoop site zet, zodat je nog wat marge hebt om te onderhandelen. Bedenk verder ook waar je aan begint, want die potentiƫle kopers willen natuurlijk allemaal voorbijkomen voor een proefrit en niet iedereen vindt het even gemakkelijk om een vreemde in zijn auto te laten rijden.


Sommige mensen zijn goed in verkoop en onderhandelen en willen de moeite nemen om het zelf te regelen, anderen vermijden de rompslomp liever. Een tip is om het alleen op deze manier te doen als je je er zelf comfortabel bij voelt. Mocht de koper na de proefrit interesse hebben, begint uiteraard het afdingen op de prijs. Ook hier is niet iedereen even goed in. Daarna krijg je natuurlijk de overdracht - welke papieren zijn hiervoor nodig, de betaling (accepteer je contant geld, of alleen overboeking). En mocht er na verkoop dan toch noch iets mankeren, heb je natuurlijk een boze koper bij jou voor de deur staan.