Lening voor uw auto

Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen die in staat zijn om contant hun auto te betalen, zeer zeker als het geen occasion maar een nieuwe auto betreft. Het is steeds gewoner om geld te lenen voor deze aanschaf. Let wel: "Geld lenen kost geld!", dus denk goed na voordat je een lening afsluit!

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor een auto.

Dealer

De gemakkelijkste manier om geld voor uw auto te lenen is door dit te doen bij de tweedehands dealer. Deze heeft er interesse bij om u, behalve een auto te verkopen, ook geld te laten lenen voor deze aankoop. Hij krijgt daar namelijk een behoorlijke commissie op, die u uiteraard betaald door een hogere premie.


Het is minder duur om te lenen bij een dealer van een nieuwe auto. Importeurs willen zo veel mogelijk auto's van hun eigen merk laten rondrijden - en dat maakt geld lenen iets goedkoper.

Opgemerkt: Uiteraard zullen zowel tweedehands dealer als dealer van nieuwe auto's proberen de inruilprijs van uw vorige auto omlaag te drukken. Eventueel is het dus interessanter deze prive te verkopen.

Online Lening

De slimste manier is om u via internet voor te bereiden en te kijken waar u geld kunt lenen. Vergelijk verschillende offertes, lees vooral de kleine lettertjes goed en vraag de beste op voorhand aan. Doet de dealer alsnog een beter voorstel, dan kunt u daar nog altijd het geld lenen en weet u zeker dat uw lening zo goedkoop mogelijk is.